Povedzte NIE novele zákona o ochrane prírody (ukončené)

Pomôžte nám zastaviť novelu zákona o ochrane prírody a krajiny a odkážte vláde, že smer vedúci k systematickému ničeniu lesov a prírody nie je pre vás akceptovateľný. Hromadnú pripomienku je možné podpísať do 13. 6. 2013 na http://www.ekoforum.sk/peticia/priroda, kde nájdete i viac podrobností a jej celé znenie.
Uľahčenie ťažby v chránených územiach, výrubov stromov v mestách, výrubov brehových porastov, oslabenie ochrany prírody, ohrozenie existujúcich rezervácií, zhoršenie podmienok pre nedeštrukčný turizmus, znemožňovanie výskumu, vytváranie monopolu na sprievodcovské služby pre štátne zložky, neprimerané posilňovanie kompetencií vlády sú len čriepky zla, ktoré táto účelová a chaotická novela chce zaviesť v už i tak výrazne oslabenej ochrane prírody.

Tipy ako nám môžete pomôcť získať, čo najviac podpisov pod hromadnú pripomienku:
1. Podpísať a šíriť: http://www.ekoforum.sk/peticia/priroda
2. Kliknúť "Páči sa mi" facebookovej stránke sympatizantov: https://www.facebook.com/ZastavmeNovelu
3. Zdieľať a lajkovať statusy z tejto skupiny, napríklad fotografie najkrajších, ale aj najviac zdevastovaných chránených území (pripravil Juro Lukáč)
4. Zmeniť si obrázok na svojom facebookovom profile (nájdete ho na stránke https://www.facebook.com/ZastavmeNovelu )
4. Umiestniť odkaz na petíciu na svoj web, ak nejaký spravujete, alebo do facebookovej skupiny alebo fanpage, ktorej ste členmi.
5. Napísať blog s linkou na petíciu.