Biomasaker pokračuje! Potrebujeme Vašu podporu

http://www.ekoforum.sk/peticia/biopaliva

Na linku vyššie je naša hromadná pripomienka k návrhu zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 309/2009 Z. z. o podpore obnoviteľných zdrojov energie a vysoko účinnej kombinovanej výroby a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov.

Podporte ju prosím.

Minister hospodárstva SR a podľa médií najväčší obchodník s drevom na Slovensku, Peter Žiga, pokračuje v BIOMASAKRI a posúva ho na novú úroveň. Ministerstvo hospodárstva predložilo návrh na zmenu zákona o podpore obnoviteľných zdrojov energie, tak, aby bolo možné podporovať výrobu bioetanolu aj z dreva. Pre slovenské lesy tak naplánovali ďalší tvrdý zásah v podobe nového, umelo vyvolaného dopytu. Občania zaplatia zisk súkromným firmám v podobe dotácii a súvisiace straty na poškodení životného prostredia bude musieť riešiť celá spoločnosť.

Lesy na Slovensku kvôli BIOMASAKRU, výrubom stromov na energetickú štiepku, rapídne ubúdajú. Teraz sa tento trend môže ešte zosilniť. VLK preto žiada v predloženej hromadnej pripomienke zmenu Prílohy 1a tak, aby drevná biomasa nebola považovaná za surovinu alebo palivo na výrobu pokročilého biopaliva.

Znenie pripomienkovaného dokumentu je možné skontrolovať a pripomienkovať aj na právnom a informačnom portály Slov-Lex:
https://www.slov-lex.sk/legislativne-procesy/SK/LP/2017/129

Pomôžte nám zastaviť ubúdanie lesov na Slovensku! Podporte túto hromadnú pripomienku najneskôr do piatka 16. marca 2016.

Ďakujeme za Vašu podporu!